Abdullah Ibrahim

20 jr | Districtsraadslid

Ik ben Abdullah, een 20-jarige student die woonachtig is in Borgerhout.

Door de burgeroorlog in mijn moederland, namelijk Irak, kwam ik als vluchteling hier in België terecht. Hier hebben binnen een kort periode de nieuwe taal en cultuur moeten aanleren waar ik erg veel moeite mee had. Hoewel, door de steun en hulp van mijn vrienden en familie slaagde ik er in om mijn draai hier te vinden.

Het feit dat ik in een land heb geleefd waar het enorm voelbaar was dat de politiek een immens grote invloed had op het welgesteldheid van een land, zorgde ervoor dat ik mij meer begon te verdiepen in de politiek. Ik pleit voor democratie en transparantie in een samenleving omdat ik niet wil dat de mensen hier de dingen zullen meemaken die ik heb gezien in het verleden.

Zoals ik al eerder zei, woon ik in de gemeente Borgerhout. Borgerhout wordt vaak geschetst als een no-go zone. Wat teleurstellend is, want in de praktijk zijn er veel actieve, gemotiveerde jongeren die alleen de juiste motivatie en waardering missen. Mijn doel is om de multiculturele samenleving in Borgerhout te bevorderen. Ik weet echter dat dit niet meteen op korte termijn zal lukken, maar dat neemt niet weg dat ik gemotiveerd blijf om dit te realiseren. Ik wil dat we met elkaar leven en niet naast elkaar, men kan namelijk divers van elkaar zijn maar toch tot 1 groep behoren. Kortom ik zit met bomvol ideeën en passies om enkele dingen te realiseren.

Het is zeker niet te laat maar we moeten starten! Samen zijn we en staan we sterker. Ik geloof dat Antwerpen dit kan!